Patru boxeri moldoveni s-au calificat în sferturile de finală la Europenele U-22

  • 12 Martie 2019 14:27
Patru boxeri moldoveni s-au calificat în sferturile de finală la Europenele U-22

Boxerii moldoveni Dorin Bucșa (60 kg), Alexandru Paraschiv (64 kg), Andrei Zaplitnâi (91 kg) și Cristina Cravcenco (57 kg) au promovat în sferturile de finală ale Campionatului European Under-22, care se desfășoară la Vladikavkaz (Federația Rusă), relatează MOLDPRES.

Cristina Cravcenco s-a calificat în această fază a turneului după ce a învins-o pe Cristina Cosma (România) cu un scor la limită, prin decizie împărțită (3-2). Astăzi ea se va duela cu Elle Scotney (Anglia).

Mâine vor apărea din nou în ring coechipierii săi. Dorin Bucșa se va întâlni cu Hamsat  Shadalov (Germania). Alexandru Paraschiv îl va înfrunta pe Lounes Hamraouli (Franța), iar Andrei Zaplitnâi va boxa cu Soheb Boufia (Franța). „Ideal ar fi ca toți reprezentanții noștri să învingă în aceste partide. Personal am urmărit, în special prin Internet, meciul în care Andrei Zaplitnâi l-a întâlnit pe Irji Havel (Cehia). A comis unele greșeli în defensivă, dar pe ansamblu, a boxat corect și a fost desemnat învingător cu scorul 4-1”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc, care activează la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni).

Victoriile în aceste meciuri semnifică obținerea medaliilor de bronz.

Ieri a cedat în primul meci disputat Victor Vacula (56 kg) și a fost eliminat din concurs. Anterior au părăsit competiția Nicolae Bucșa (69 kg), Andrei Vreme (75 kg), Dumitru Coșciug (81 kg).

Europenele Under-22 se vor desfășura până pe 18 martie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău