Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înființare

  • 13 Noiembrie 2021 14:43
Papa Francisc a felicitat UNESCO cu prilejul a 75 de ani de la înființare

Papa Francisc a trimis vineri un mesaj de felicitare Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), pe care a considerat-o "un interlocutor privilegiat" al Sfântului Scaun și care se află de peste șapte decenii "în slujba păcii și a solidarității între popoare", relatează EFE.

În mesajul său de felicitare cu prilejul aniversării a 75 de ani de la înființare, papa a elogiat totodată activitatea depusă de UNESCO "în slujirea dezvoltării integrale a persoanei și a protejării patrimoniului cultural al umanității".

"Vă felicit din toată inima cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a acestei Agenții a Organizației Națiunilor Unite. Biserica are o relație privilegiată cu aceasta. De fapt, Biserica este în slujba Evangheliei, iar Evanghelia este mesajul cu cea mai mare forță de umanizare pe care îl cunoaște istoria. Este un mesaj de viață, de libertate și de speranță, care a inspirat nenumărate inițiative educaționale în toate timpurile și în toate locurile și a însuflețit creșterea științifică și culturală a familiei umane", a spus papa Francisc.

Mesajul papei a fost prezentat în cadrul ceremoniei, desfășurată vineri 12 noiembrie, la sediul UNESCO din Paris.

Șefi de stat și de guvern din întreaga lume s-au reunit la Paris pentru a sărbători 75 de ani de la înființarea UNESCO și pentru a revendica gestionarea acestei organizații, într-un moment în care multilateralismul și organizațiile internaționale sunt puse sub semnul întrebării.

În cadrul evenimentului au fost reamintite contribuțiile majore în protejarea societăților și a culturilor realizate de UNESCO ce numără în prezent 193 de state membre.

Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, realeasă marți pentru un al doilea mandat, a susținut relevanța și viziunea organizației, subliniind că obiectivul său este de "a ancora UNESCO în secolul XXI".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău