Olimpice: Marea Britanie va avea doi purtători de drapel, un bărbat și o femeie, la JO de la Tokyo

  • 29 Aprilie 2021 10:37
Olimpice: Marea Britanie va avea doi purtători de drapel, un bărbat și o femeie, la JO de la Tokyo

Marea Britanie va avea, pentru prima oară în istoria sa, un bărbat și o femeie ca purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în această vară la Tokyo, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Această inițiativă, care a fost încurajată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ca parte a planurilor sale privind egalitate de gen, a fost primită cu entuziasm de Asociația Olimpică Britanică.

Până în prezent, țările participante la Jocurile Olimpice alegeau fie un bărbat, fie o femeie care să poarte drapelul național, în timp ce mergea în fața delegației de sportivi sau în momentul intrării pe stadion, cu ocazia ceremoniilor de deschidere și închidere.

Delegațiile naționale vor putea desemna un bărbat și femeie ca purtători de drapel la Jocurile din acest an, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a schimbat anul trecut protocoalele sale, pentru a transmite un mesaj de egalitate între sexe.

Începând din 1906, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Jocurile Olimpice, însă doar trei dintre aceștia au fost femei.

Înotătoarea Anita Lonsbrough a devenit prima femeie britanică purtătoare de drapel, la JO de la Tokyo (1964), urmată de călăreața Lucinda Green, la ediția de la Los Angeles (1984) și judoka Kate Howey, la Atena (2004).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău