Oficial german: Berlinul trebuie să facă tot ce este posibil pentru a preveni un nou "Război Rece"

  • 20 Mai 2018 11:03
Oficial german: Berlinul trebuie să facă tot ce este posibil pentru a preveni un nou

Berlinul dorește să continue să dialogheze cu Moscova, în pofida expulzării mai multor diplomați ruși în semn de solidaritate cu Marea Britanie, a declarat un oficial guvernamental german, care a precizat că trebuie evitat un nou "Război Rece" cu Rusia, informează agenția Reuters.

Gernot Erler, coordonatorul pentru relațiile cu Rusia din cadrul Guvernului german, a afirmat, într-un interviu pentru cotidianul Passauer Neue Presse, că în pofida poziției ferme a Berlinului față de Moscova, canalele de comunicare vor rămâne deschise.

"Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a preveni un nou Război Rece cu Rusia!", a adăugat Erler.

Până în acest moment, 22 de state membre UE, inclusiv România, au expulzat diplomați ruși în urma atacului neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei, deși Moscova neagă acuzațiile.

Formațiunile din coaliția guvernamentală de la Berlin, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Partidul Social-Democrat (SPD), au susținut decizia Guvernului Angela Merkel de a expulza patru diplomați ruși după atacul neurotoxic.

Pe de altă parte, formațiunea eurosceptică Alternativă pentru Germania (AfD), cel mai mare partid de opoziție de la Berlin, a criticat decizia Guvernului Merkel de expulza diplomați ruși, argumentând că acest lucru va afecta Germania.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău