Moscova se confruntă cu cele mai abundente ninsori, la început de iarnă, din ultimii 72 de ani

  • 07 Decembrie 2021 19:12
Moscova se confruntă cu cele mai abundente ninsori, la început de iarnă, din ultimii 72 de ani

Capitala Rusiei, Moscova, se confruntă marți cu cele mai abundente ninsori, la început de iarnă, din ultimii 72 de ani, potrivit Serviciului național de meteorologie, relatează EFE.

Ninsoarea nu a încetat să cadă de luni seară asupra capitalei ruse, un oraș cu 12 milioane de locuitori, unde zăpada a încetinit traficul rutier, care a fost afectat de numeroase ambuteiaje, scrie Agerpres.

În capitala rusă, unde iernile au devenit în ultimii ani tot mai puțin friguroase și lipsite de zăpadă, nu s-a mai văzut o asemenea ninsoare din 7 decembrie 1949.

În unele zone ale metropolei, zăpada avea o grosime de 13 centimetri și a acoperit străzile și trotuarele, iar mii de lucrători lucrează la degajarea lor cu ajutorul lopeților și al mașinilor de deszăpezire.

Au fost scoase și tractoare și excavatoare pentru a curăța zăpada de pe bulevardele orașului, precum și zona aeroporturilor.

Piatra cubică din Piața Roșie din centrul Moscovei a fost acoperită în zori de un strat gros de omăt, iar ninsorile au redus vizibilitatea trecătorilor și conducătorilor de automobile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău