Moscova avertizează NATO asupra unor măsuri asimetrice, ca răspuns la acțiunile Alianței lângă granițele Federației Ruse

  • 24 Aprilie 2019 11:06
Moscova avertizează NATO asupra unor măsuri asimetrice, ca răspuns la acțiunile Alianței lângă granițele Federației Ruse

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia va lua măsuri, inclusiv asimetrice, ca răspuns la acțiunile desfășurate de țările NATO la granițele Federației Ruse - scrie TASS, citat de rador.

Într-un discurs susținut miercuri, la o conferință de securitate desfășurată la Moscova, Serghei Șoigu a afirmat că dorința de a prezenta Federația Rusă ca fiind principala amenințare pentru Occident a devenit o politică dominantă a Alianței, bazată pe principiul "eu inventez - eu cred".

"Adică ei înșiși au inventat amenințarea rusă și tot ei sunt cei care se sperie" - a explicat ministrul. "În același timp, acțiunile practice ale Alianței - fie că este vorba de dezvoltarea infrastructurii militare în apropierea granițelor rusești, fie de creșterea activității în Marea Neagră și în Marea Baltică - duc la o creștere a tensiunii și necesită un răspuns adecvat din partea Rusiei" - a adăugat Serghei Șoigu.

"Vă pot asigura că măsurile de răspuns vor fi luate în timp util și nu neapărat simetric față de acțiunile NATO" - a mai subliniat ministrul rus al apărării.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău