Mogherini: Ușile Uniunii Europene sunt deschise pentru Bosnia-Herțegovina

  • 20 Februarie 2017 13:06
Mogherini: Ușile Uniunii Europene sunt deschise pentru Bosnia-Herțegovina

Președintele Consiliului de Miniștri al Bosnia-Herțegovina, Denis Zvizdic, s-a întâlnit în marja Conferinței de securitate de la München cu șeful diplomației europene, Federica Mogherini, căreia i-a prezentat actuala situație politico-economică din Bosnia-Herțegovina.

Zvizdic a precizat că se lucrează intensiv la îndeplinirea obiectivelor și sarcinilor din Agenda de reforme, precum și la completarea Chestionarului trimis de Comisia Europeană. Mogherini a subliniat sprijinul UE pentru continuarea reformelor și a reiterat că "ușile UE sunt deschise pentru Bosnia-Herțegovina".

Șeful diplomației europene a salutat progresul relizat de Sarajevo în procesul de integrare europeană și dezvoltare economică și a subliniat că următoarea perioadă trebuie să fie sub semnul îndeplinirii condițiilor ce decurg din Agenda de reforme și finalizarea completării Chestionarului, ceea ce reprezintă condiții pentru dezvoltarea viitoare și prosperitatea Bosniei-Herțegovina.

Mogherini a salutat și progresul evident înregistrat în colaborarea regională, iar Zvizdic a subliniat că Bosnia-Herțegovina este ferm angajată în procesul de integrare europeană, iar aderarea la UE reprezintă o prioritate de bază și un obiectiv strategic, adăugând că are speranța că până la sfârșitul anului Bosnia-Herțegovina va primi statutul de candidat la UE.

De asemenea, Zvizdic a subliniat și progresul Bosniei-Herțegovina spre NATO, remarcând că activarea procesului Acțiune pentru Aderare (MAP) a fost un mesaj crucial pentru stabilitatea și securitatea regiunii Balcanilor de Vest. Potrivit comunicatului Consiliului de Miniștri al Bosnia-Herțegovina, șeful diplomației europene va vizita Sarajevo în luna martie pentru a evalua nivelul atins în activitățile planificate în procesul de integrare europeană, scrie Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău