Minskul a confirmat reținerea unui jurnalist ucrainean

  • 20 Noiembrie 2017 15:36
Minskul a confirmat reținerea unui jurnalist ucrainean

Comitetul pentru Securitatea Statului din Republica Belarus l-a reținut, la Minsk, pe cetățeanul ucrainean Pavel Șaroiko, acuzat de „crearea unei rețele de agentură în această republică” a comunicat astăzi, în capitala belarusă, purtătorul de cuvânt al departamentului amintit, Dmitri Pobiarjin.

Pe 25 octombrie, KGB l-a prins în flagrant în timpul unei acțiuni de agentură și l-a reținut pe Pavel Șaroiko, angajat al Direcției Generale de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Având în vedere experiența acestuia în postura de șef al serviciului de presă al Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Șaroiko a avut ca acoperire funcția de corespondent al Companiei Naționale Publice de Radio și Televiziune a Ucrainei, a declarat Pobiarjin jurnaliștilor.

Potrivit afirmațiilor acestuia, în Republica Belarus Șaroiko a înființat o rețea de agentură, alcătuită din cetățeni ai Republicii Belarus, care pentru recompense în bani strângeau informații cu caracter de spionaj în sfera politico-militară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău