Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al MAI din Germania. Despre ce au discutat

  • 16 Decembrie 2019 16:34
Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al MAI din Germania. Despre ce au discutat

În cadrul vizitei de lucru la Berlin, Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut luni o întrevedere cu Helmut Teichmann, Secretar de Stat al Ministerului de Interne al Republicii Federale Germania, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, în cursul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte de interes reciproc, în particular cele care vizează buna cooperare dintre ministerele de interne și structurile de securitate din ambele state. Au fost discutate și probleme precum creșterea numărului solicitanților de azil originari din Republica Moldova și intensificarea interacțiunii poliției de frontieră din cele două țări.   

Oficialii au convenit asupra unor pași concreți privind întărirea cooperării între Ministerele de Interne din RFG și R. Moldova, inclusiv prin organizarea unor eventuale vizite bilaterale de documentare la nivel de experți.

Ministrul Aureliu Ciocoi a mulțumit părții germane pentru susținerea acordată de MAI federal părții moldovenești.

Sursa: Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău