Ministru spaniol: „Spania va avea nevoie de milioane și milioane de migranți în următorii ani”

  • 17 Ianuarie 2020 15:05
Ministru spaniol: „Spania va avea nevoie de milioane și milioane de migranți în următorii ani”

Jose Luis Escriva, noul ministru al Siguranței, Incluziunii Sociale și Migrației, din Spania, a declarat că țara iberică va avea nevoie de 8-9 milioane de muncitori în următorii 30 de ani pentru a menține nivelul pieței de muncă și a evita o „japonizare” a economiei, scrie Mediafax.

Jose Luis Escriva a declarat în cadrul unui forum al OCDE în Paris că Spania ”va avea nevoie de milioane și milioane de migranți în următorii ani” pentru a-și păstra bunăstarea și a evita o „japonizare” a economiei, adică acceptarea pasivă a unei îmbătrâniri a populației, fără adoptarea unor măsuri de deschidere către migranți sau politici de încurajare a natalității, relatează 20minutos.es, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă această strategie nu ascunde un risc de dezechilibru pentru propria piață, ministrul a răspuns că totul depinde de orizontul de așteptări cu care va fi pusă în practică. Potrivit ministrului, pe plan scurt cel mai important în cadrul politicilor de migrație este cooperarea cu țările de origine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău