Miniștrii de externe din UE fac apel la crearea unor coridoare umanitare pentru ca poporul ucrainean să fie ajutat

  • 05 Martie 2022 15:58
Miniștrii de externe din UE fac apel la crearea unor coridoare umanitare pentru ca poporul ucrainean să fie ajutat

„Rusia trebuie să își înceteze imediat operațiunile militare și să se retragă necondiționat de pe întregul teritoriu al Ucrainei. Președintele Putin a intenționat să ne dezbine, dar a obținut exact opusul: suntem mai uniți și mai determinați ca niciodată, iar Rusia este complet izolată”, a transmis Șeful diplomației UE în urma reuniunii, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, miniștrii au făcut apel la crearea unui coridor umanitar și au subliniat necesitatea de a sprijini în continuare statele membre UE aflate în prima linie a frontului, care găzduiesc majoritatea celor care fug de război. De asemenea, au convenit să intensifice activitatea pe frontul umanitar.

Miniștrii au convenit să reducă în continuare dependența energetică a UE de Rusia. În ceea ce privește măsurile restrictive puternice adoptate recent, accentul se pune în prezent pe asigurarea punerii în aplicare depline a acestora și pe eliminarea oricăror posibile lacune.

Miniștrii afacerilor externe ai UE au avut un schimb de opinii informal cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, care s-a alăturat prin videoconferință și a oferit o imagine de ansamblu a ultimelor evoluții de pe teren, a nevoilor urgente ale Ucrainei și a atrocităților comise de forțele rusești.

La reuniunea de la Bruxelles s-au alăturat, de asemenea, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul de externe al Regatului Unit, Liz Truss, și ministrul afacerilor externe al Canadei, Mélanie Joly.

 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău