”Minionul” lui Putin din Italia. Justiția anchetează o posibilă înțelegere între Salvini cu agenții Rusiei

  • 21 Iulie 13:05
”Minionul” lui Putin din Italia. Justiția anchetează o posibilă înțelegere între Salvini cu agenții Rusiei

„Matteo Salvini a fost mult timp mândru de legăturile sale cu Kremlinul (…) Dar acum apropierea de Moscova îl poate costa foarte scump”, scrie Tages-Anzeiger.

„Este încă neclar dacă neplăcerile care îl amenință sunt legate de naivitatea sa politică sau de lăcomia criminală de partid. Ambele interpretări îl descalifică însă”, notează autorul articolului. Justiția italiana anchetează acum o posibilă înțelegere între oamenii lui Salvini cu agenții ruși, datorită căreia 65 milioane de dolari urmau să ajungă la casieria ”Ligii Nordului”.

„Partidul guvernamental de extrema dreapta, care susține zilnic suveranitatea italiana și denunță Bruxellesul, (…) vinde Kremlinului propria țară”, afirmă publicația. „Acest lucru probabil că va duce la răsturnarea lui Salvini însuși, despre care toată lumea a crezut că nimic nu-i poate face rău”.

În același timp, legăturile Romei cu Moscova nu sunt invenția lui Salvini. Și Silvio Berlusconi era amic bun cu ”țarul rus”.

„Dar ambii se întâlneau ca niște egali”, spune Sergio Romano, fostul ambasador italian la Moscova și fostul reprezentant al țării la NATO.

„Salvini, la rândul său, este un baiat de mingi pentru Putin”, spune Romano. Un fan care va face totul pentru un selfie cu vedeta sa. Relația lor, conform diplomatului, este complet asimetrică. Pentru Putin, Salvini este doar unul dintre instrumentele pe care le folosește pentru a dăuna Uniunii Europene. Puteți spune ca ”Salvini este ”minionul” (sluga) lui Putin „, se spune în articol.

În Italia, se întreabă acum de ce înregistrarea audio a discuțiilor a fost făcută publică abia acum. „Există multe ipoteze, una dintre ele: Moscova a fost probabil supărată deoarece, recent, Salvini i s-a închina la Washington lui Donald Trump, celălalt idol al său (…)”

Oricum, amatorii de la Roma sunt niște aventurieir în arena internațională. Iar acesta este cel mai mare risc pentru Italia”, concluzionează Tages-Anzeiger.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
4,42 °C
cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:4,1 m/s
Sun
4 °C
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C

Curs oficial BNM 07 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău