Manifestanți au atacat sediul unui ziar din Nicosia care a criticat ofensiva Turciei în Siria

  • 23 Ianuarie 2018 08:22
Manifestanți au atacat sediul unui ziar din Nicosia care a criticat ofensiva Turciei în Siria

Sute de persoane au manifestat luni în Nicosia de Nord, unele dintre ele atacând sediul unui ziar cipriot turc care a criticat ofensiva Ankarei împotriva unei miliții kurde în Siria.

Aproximativ 500 de persoane, unele purtând steaguri ale Turciei, s-au adunat în fața sediului ziarului Afrika și au aruncat cu pietre, ouă și sticle de apă, spărgând mai multe ferestre.

Un grup de persoane au urcat pe fațada clădirii, în timp ce poliția nu a intervenit împotriva manifestanților, potrivit unui jurnalist al agenției France Presse.

Violențele au avut loc în timp ce ziarul Afrika, critic la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, titra duminică pe prima pagină: "O nouă ocupație de către Turcia".

Ankara a lansat sâmbătă o vastă operațiune în regiunea Afrin din nordul Siriei, multiplicând loviturile aeriene și bombardamentele artileriei împotriva pozițiilor Unităților de Protecție a Poporului (YPG).

Turcia acuză această miliție kurdă că este o "organizație teroristă", dar Statele Unite o sprijină în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în țara aflată în război.

Ciprul este împărțit în două din 1974 după invazia nordului insulei de către armata turcă în urma unui puci vizând alipirea insulei la Grecia. Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) este recunoscută doar de Ankara.

Duminică, Erdogan a criticat puternic Afrika, el calificând ca "imorală" descrierea ofensivei turce făcută de acest ziar. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău