Maia Sandu: Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM

  • 15 Iulie 2020 08:04
Maia Sandu: Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM

„Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM, nu mai sunt alte fracțiuni politice unde putem să găsim aceste voturi”. Declarația aparține președintei PAS Maia Sandu și a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

Deși nici discuțiile cu PDM nu reprezintă soluția tocmai potrivită, Maia Sandu consideră că acesta lucru „reprezintă o soluție relativ sănătoasă” pentru înlocuirea Guvernului.


„Noi de două luni discutăm nu doar despre incapacitatea Guvernului și de faptul că Guvernul trebuie demis, discutăm și despre faptul că acest Parlament nu reprezintă cetățenii și nu este funcțional pentru că nu pot fi găsite soluții cât de cât bune pentru oameni. De aici ar trebui să pornim. Guvernul este doar o consecință a Parlamentului care arată așa cum arată și a fost ales după regulile lui Plahotniuc. Opoziția veritabilă în Parlament are 26 de voturi și e foarte greu să găsim o soluție reală pentru această situație”, a precizat Maia Sandu.

Președinta PAS afirmă că soluția potrivită pentru demiterea Guvernului nu a fost găsită nici în prezent, deoarece nu există voturi suficiente.
 
„E foarte ușor pentru noi să semnăm această moțiune. Noi ne dorim să dăm jos acest Guvern păcătos. Toată lumea are motivele de ce acest Guvern trebuie să fie demis. Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul. Altfel, riscăm să-i permitem acestui Guvern de nimic să mai facă un spectacol așa cum s-a întâmplat în cazul încercării demiterii ministrei sănătății”, a adăugat Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău