Maia Sandu: Nu sunt comparabile acțiunile parteneriatului ACUM-PSRM cu cele ale PDM-PSRM

  • 20 Decembrie 2019 15:50
Maia Sandu: Nu sunt comparabile acțiunile parteneriatului ACUM-PSRM cu cele ale PDM-PSRM

Parteneriatul dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor vine să oprească procesul de reformare a statului Republica Moldova, început de către guvernul care s-a aflat la guvernare din luna mai și până la începutul lunii noiembrie.

 Fostul prim-ministru Maia Sandu a spus, în cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, că în guvernul condus de către Ion Chicu se găsesc oameni care au lucrat pentru PDM și PSRM și deja au demonstrat că nu sunt buni să facă reforme.

Maia Sandu susține că nu sunt comparabile acțiunile parteneriatului dintre Blocul ACUM și PSRM cu cele ale parteneriatului dintre PDM și PSRM. Din cauza lipsei reformelor, afirmă fostul premier, în Republica Moldova nu au ajuns banii de la UE, care trebuiau să vină în decembrie. Este vorba despre 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară. Nu au venit nici banii promiși de către România.

„Acestea sunt deja semnale foarte clare și ați văzut că comunitatea internațională se uită cu suspiciune la acest guvern. Clar, nu s-a înlocuit un guvern mai puțin reformator cu un guvern mai reformator. Clar, nu s-a înlocuit un guvern mai puțin onest sau transparent cu un guvern mai transparent”, a menționat lidera PAS.

Parteneriatul dintre PSRM și PDM a venit să dea jos un guvern care a fost capabil să restabilească finanțarea externă în mai puțin de două luni, care a restabilit sprijinul politic pentru Republica Moldova, a repus Republica Moldova pe harta UE, afirmă Maia Sandu. Potrivit politicienei, PSRM și PDM au făcut un târg politic pentru că reprezentanții acestora vor „să se protejeze de justiție, să-și protejeze schemele de corupție”. Maia Sandu afirmă că guvernul condus de către Ion Chicu va trebui să muncească mult ca să demonstreze că este altceva decât guvernul lui Dodon.

Ea a mai spus că acțiunea PDM-ului, care a votat demisia Guvernului Sandu, iar a doua zi a votat pentru numirea Guvernului Chicu, arată faptul că acest proces a fost pregătit din timp. „A fost alegerea lor să meargă să facă un acord cu Igor Dodon, să voteze un guvern pe care noi îl considerăm un staff electoral pentru campania la prezidențiale pentru Igor Dodon”, a spus lidera PAS.

Interviul „Viziunea președintelui PAS Maia Sandu asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău