Maia Sandu a calificat decizia PDM-ului de a trece în opoziție drept una firească, dar întârziată

  • 14 Iunie 2019 18:43
Maia Sandu a calificat decizia PDM-ului de a trece în opoziție drept una firească, dar întârziată

Prim-ministrul Maia Sandu și-a exprimat speranța că decizia Partidului Democrat este una asumată și sinceră și că nu este o capcană pentru acțiuni subversive. Aceasta a mai spus că decizia Partidului Democrat de a trece în opoziție este una firească, dar întârziată.

Maia Sandu a solicitat demisia judecătorilor Curții Constituționale și a procurorului general. De asemenea, Maia Sandu a cerut conducătorilor PD să retragă toate forțele paramilitare și toate persoanele din jurul instituțiilor publice și să nu mai dea indicații ilegale.
 
„Pentru a demonstra că Partidul Democrat își asumă rolul de partid de opoziție, fără blocaje și presiuni, le solicităm conducătorii PD-ului să retragă toate forțele paramilitare și toate persoanele din jurul instituțiilor publice, să renunțe la orice manifestație publică pentru a evita conflicte și situații violente, să înceteze imediat terorizarea funcționarilor publici și să nu mai dea indicații ilegale. Judecătorii Curții Constituționale să-și revizuiască toate actele neconstituționale din perioada 7-9 iunie și să-și dea demisia in corpore. Procurorul general Eduard Harunjen să-și dea demisia imediat”, a spus Maia Sandu. 
 
Maia Sandu va convoca mâine o ședință de urgență a Guvernului.
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău