Mai multe fracțiuni parlamentare au reacționat la decizia președintei Maia Sandu de a o înainta candidat la funcția de prim-ministru pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță

  • 27 Ianuarie 2021 18:02
Mai multe fracțiuni parlamentare au reacționat la decizia președintei Maia Sandu de a o înainta candidat la funcția de prim-ministru pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță

Mai multe fracțiuni parlamentare au reacționat la decizia președintei Maia Sandu privind desemnarea fostei ministre a Finanțelor, Natalia Gavriliță drept candidată la funcția de prim-ministru.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a cărei membră este Natalia Gavriliță, a anunțat ferm că nu va vota niciun guvern înaintat în acest legislativ, pentru a putea declanșa, astfel, alegeri anticipate.

Problema acestei țări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei țări este cel mai corupt Parlament din istoria țării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcționeze”, se arată în declarația PAS publicată pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

Liderul Partidul Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a scris că Parlamentul ar trebui să examineze această chestiune săptămâna viitoare. PSRM va decide, la sfârșitul săptămânii, la o ședință, dacă vor susține sau nu Guvernul și programul pe care-l va propune Natalia Gavriliță.

Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului Șor spun că vor decide dacă vor susține candidatura propusă, dar mai întâi vor să afle „viziunile Nataliei Gavriliță în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii”.

Și socialiștii și cei de la Platforma „Pentru Moldova” s-au arătat nemulțumiți de faptul că președinta Maia Sandu ar fi avut nevoie de mult timp pentru a desemna candidatura la funcția de prim-ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău