Magistrații Curții Constituționale au statuat că hotărârile CC privind alegerea și destituirea din funcție a președintelui instanței sunt definitive

  • 09 Iulie 2020 10:21
Magistrații Curții Constituționale au statuat că hotărârile CC privind alegerea și destituirea din funcție a președintelui instanței sunt definitive

Magistrații Curții Constituționale au statuat că hotărârile Curții Constituționale privind alegerea și destituirea din funcție a președintelui instanței sunt definitive și nu pot fi supuse niciunei căi de atac.

De asemenea, magistrații au stabilit că orice act al Curții Constituționale, hotărâre, aviz sau decizie, pronunțat în legătură cu exercitarea unei competențe prevăzute expres în Constituție este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac. Decizia vine după ce mai mulți deputați au depus sesizări la Înalta Curte pentru a interpreta dacă deciziile Curții pot fi supuse unor căi de atac.

Sesizările au fost depuse de către reprezentanții ai Partidului Acțiune și Solidaritate, ai Platformei DA, ai Partidului Politic Șor și ai Grupului Pro Moldova. 

Menționăm că fostul președinte al Curții, Vladimir Țurcan, a atacat în instanța de judecată hotărârile cu privire la destituirea sa din funcția de Președinte al Curții Constituționale și de alegere a Domnicăi Manole în fruntea Curții Constituționale. Cazul fusese acceptat pentru examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău