La Belgrad are loc un summit al miniștrilor transporturilor din China și din 16 state din Europa Centrală și de Est

  • 16 Octombrie 2018 17:08
La Belgrad are loc un summit al miniștrilor transporturilor din China și din 16 state din Europa Centrală și de Est

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a deschis la Belgrad Summitul miniștrilor transporturilor din China și din 16 state din Europa Centrală și de Est și al treilea Forum al primarilor capitalelor statelor participante în formatul China + 16.

În discursul său, Vucic a subliniat importanța conectării regionale și a remarcat că între Serbia și Bosnia-Herțegovina nu există nicio autostradă și nicio cale ferată, la fel cum se întâmplă cu Muntenegru și România, situația fiind mai bună cu Bulgaria și Macedonia. "Nu există o interconectare a infrastructurii, deși suntem buni parteneri comerciali" – a subliniat Vucic, adâugând că situația trebuie să se schimbe.

"Esența constă în conectivitate pentru schimburi de mărfuri și servicii, pentru reducerea costurilor. Este motivul pentru care investim în dezvoltarea infrastructurii. Suntem pregătiți să ascultăm sfaturile prietenilor noștri din China și să ne aducem contribuția la proiectul "O centură, un drum" – a declarat Vucic, exprimându-și convingerea că în perioada viitoare se vor face progrese în construirea autostrăzilor către Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și România.

Vucic a subliniat că Belgradul se află la răscrucea dintre nord și sud, vest și est și este cel mai bun loc pentru un nou început. Vucic a subliniat că, fără colaborarea cu China, Serbia nu ar fi putut finaliza proiecte importante de infrastructură și nu ar fi revitalizat Combinatul metalurgic de la Smederevo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău