Iurie Chirinciuc va fi elibert din izolator și plasat în arest la domiciliu

  • 29 Iunie 2017 13:49
Iurie Chirinciuc va fi elibert din izolator și plasat în arest la domiciliu

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală și urmează să fie transmis în judecată cazul ex-Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc. El este învinuit de trafic de influență și abuz de serviciu. În același dosar, vor compărea în instanță și doi agenți economici, învinuiți de complicitate.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, toți trei au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, în schimbul unei pedepse reduse.

În privința directorului Administrației de Stat a Drumurilor a fost disjunsă o cauză penală separată, care a rămas la faza de investigare.

Potrivit rechizitoriului, inculpații ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.

Odată cu încheierea urmăririi penală și expedierea cauzei în instanța de judecată, Iurie Chirinciuc și unul dintre oamenii de afaceri vor fi eliberați din izolator și plasați în arest la domiciliu, iar un alt reprezentant al agentului economic are restricția de a nu părăsi localitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău