Italia riscă să rămână fără cercetători

  • 05 Decembrie 2014 21:39
Italia riscă să rămână fără cercetători

Din 100 de cercetători care își încheie studiile în Italia într-un an, doar 6 s-au putut angaja. Concluzia se bazează pe o analiză a ultimilor zece ani.

Italia riscă să rămână fără cercetători - atrage atenția un studiu realizat de unul dintre principalele sindicate din peninsulă.

Potrivit documentului, cercetătorii își găsesc tot mai greu un loc de muncă în Italia, astfel încât se gândesc să emigreze.

Documentul arată că, din 100 de cercetători care își încheie studiile în Italia într-un an, doar 6 s-au putut angaja. Concluzia se bazează pe o analiză a ultimilor zece ani.

Potrivit corespondentului RRA, Elena Postelnicu, numai anul acesta Universitatea italiană a lăsat fără un loc de muncă aproape 2200 de doctoranzi și masteranzi.

Sindicaliștii atrag atenția că în condițiile în care economia nu își revine din criză, iar noua reformă a pieței muncii va face și mai ușoară concedierea de la 1 ianuarie, cercetarea în Italia riscă să nu mai ofere posibilități concrete de lucru anul viitor.

Cercetătorii vor putea avea doar contracte de muncă pe perioade determinate de cel mult cinci ani, fără să existe posibilitatea de a fi prelungite.

Acest lucru, se tem autorii studiului, va presupune o fugă a creierelor din peninsulă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău