Italia | Epidemie din cauza unei bacterii periculoase din apă. Trei oameni au murit

  • 12 Septembrie 2018 09:40
Italia | Epidemie din cauza unei bacterii periculoase din apă. Trei oameni au murit

O epidemie de legioneloză - formă severă a pneumoniei - ia amploare în nordul Italiei. Au fost înregistrate până acum 200 de îmbolnăviri și trei oameni au murit. Autoritățile încă încearcă să afle sursa contaminării. Situația este alarmantă, pentru că în Torino și Milano a fost descoperit bacteria Legionella în rețeaua publică de alimentare cu apă.

Numărul mare de îmbolnăviri cu Legionella pune pe jar autoritățile din Italia. Peste 200 de cazuri au fost înregistrate în nordul țării, cele mai multe îmbolnăviri din ultimii patru ani.

La Milano, la sfârșitul lunii iulie, 52 de persoane au fost diagnosticate cu această formă de pneumonie, provocată de o bacterie care se afla în conductele de apă.

Au fost efectuate peste 500 de controale, mai ales la fântânile publice care se află în aproape toate parcurile din Milano. Pe tuburile unora dintre ele au fost găsite aceste bacterii. Trebuie de precizat însă că această boală se ia prin inhalare, nu prin consumul de apă, de asta oamenii au fost sfătuiți să evite dușurile cu ferestrele închise și să-și curețe filtrele de la mașini sau de la aerul condiționat.

Bacteria Legionella provoacă o formă severă de pneumonie.

Peste 50 de controale au fost efectuate în rețelele de alimentare cu apă din Lombardia și Piemonte, iar rezultatele sunt așteptate în câteva zile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău