Israelul lovește obiective ale Hamas după ce din Gaza au fost lansate baloane explozive

  • 30 August 2020 09:11
Israelul lovește obiective ale Hamas după ce din Gaza au fost lansate baloane explozive

Armata israeliană a anunțat duminică dimineața că a ripostat din nou la lansarea unor baloane explozive din Gaza către Israel; forțele armate israeliene au lovit obiective ale Hamas, transmite dpa.

Baloanele lansate pe tot parcursul zilei de sâmbătă au provocat incendii pe terenuri din sudul Israelului. 'Ca reacție, tancurile noastre tocmai au lovit posturi militare ale Hamas din Gaza', arată un mesaj difuzat de armata israeliană în rețeaua Twitter.

După o perioadă de calm, legată și de epidemia de coronavirus, palestinienii și-au intensificat din nou luna aceasta atacurile transfrontaliere din Gaza, inclusiv prin metoda denumită de Israel 'terorism cu baloane'; acestea provoacă incendii pe terenuri agricole.

Israelul a reacționat și prin sistarea livrărilor de combustibili către Gaza și a închis punctele de trecere a frontierei. Ca urmare, s-a închis singura centrală electrică din teritoriul palestinian controlat de Hamas. De asemenea, israelienii au restrâns zona de pescuit din Mediterana unde permite accesul vaselor din Gaza. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău