Iranul anunță arestarea a zeci de spioni din instituțiile de stat

  • 29 August 2018 07:22
Iranul anunță arestarea a zeci de spioni din instituțiile de stat

Forțele de securitate iraniene au arestat zeci de spioni din instituțiile de stat, a declarat marți ministrul pentru informații Mahmoud Alavi, potrivit agenției de presă ISNA preluate de Reuters. El nu a precizat când au avut loc arestările și pentru ce țări lucrau spionii respectivi, dar a afirmat că mulți aveau cetățenie dublă.

"Le-am cerut de mai multe ori oamenilor să ne informeze dacă cunosc orice persoană cu dublă cetățenie. Unitatea de contraspionaj a ministerului informațiilor a identificat cu succes și a arestat zeci de spioni în diferite instituții guvernamentale", a spus Alavi.

Arestările iranienilor cu dublă cetățenie sunt mai frecvente după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat că agenții occidentali s-au infiltrat în organismele de decizie de la Teheran. Reuters a transmis anul trecut că Gărzile Revoluționare - unități iraniene de elită - au arestat în ultimii ani cel puțin 30 de persoane cu dublă cetățenie. Iranul nu recunoaște dubla cetățenie, ai cărei deținători au dreptul la asistență consulară, conform convenției de la Viena a ONU. De regulă, arestările în aceste cazuri nu sunt anunțate.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău