Iranul a anunțat că este pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile din partea SUA

  • 24 Decembrie 2018 13:56
Iranul a anunțat că este pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile din partea SUA

Iranul a anunțat luni, 24 decembrie, că este pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o amenințare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului, transmite Reuters.

Portavionul USS John C. Stennis a intrat vineri în Golful Persic, punând capăt astfel unei absențe îndelungate a portavioanelor americane în regiune pe fondul creșterii tensiunilor diplomatice dintre Washington și Teheran.

''Prezența acestei nave militare este nesemnificativă pentru noi'', a declarat comandantul Forțelor navale iraniene, Habibollah Sayyari, citat de agenția de presă ISNA. El a menționat, totuși, că țara sa este în stare de vigilență sporită pentru a contracara orice eventuale amenințări.

Relațiile dintre SUA și Iran s-au tensionat începând din luna mai, când președintele american Donald Traump a anunțat că își retrage țara din acordul internațional privind programul nuclear iranian și a reintrodus sancțiuni asupra băncilor și sectorului energetic din Iran, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău