Ion Chicu a dezvăluit când ar fi putut demisiona din Guvernul Filip

  • 09 Decembrie 2019 20:35
Ion Chicu a dezvăluit când ar fi putut demisiona din Guvernul Filip

Premierul Ion Chicu a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, când s-a gândit că ar putea demisiona din funcția de ministru al Finanțelor din cadrul Guvernului condus de reprezentantul PD, Pavel Filip.

Deși inițial Ion Chicu a afirmat că nu a existat un asemenea gând, având în vedere că urmau să fie luate decizii importante, cum ar fi cele legate de bugetul de stat, ulterior acesta a afirmat că a admis renunțarea sa la funcția de ministru al Finanțelor din cadrul Guvernului Filip.

S-ar fi întâmplat, potrivit premierului, când la ședința de guvern a fost prezentată o inițiativă care nu ar fi fost consultată cu Ministerul Finanțelor. Ar fi vorba de abrogarea Hotărârii 110 prin care companiile de stat nu ar mai fi furnizat dividende bugetului de stat. Astfel, Ion Chicu susține că a văzut că acest proiect nu ar fi fost prezentat Ministerului Finanțelor spre consultare și atunci a reacționat.  „Dacă nu ar fi fost poziția Ministerului Finanțelor, atunci s-ar fi ajuns și mai departe”, a spus Chicu, menționând că ideea de a pleca din Guvernul Filip a apărut anume atunci, deși „nu era una avansată”.

Menționăm că în afară de ministru al Finanțelor în cadrul Guvernului Filip, Ion Chicu a mai deținut și funcția de consilier al președintelui Igor Dodon până a ajunge premier la propunerea acestuia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău