Întrunire a liderilor celor 28 de state UE, la Salzburg

  • 19 Septembrie 2018 10:50
Întrunire a liderilor celor 28 de state UE, la Salzburg

Liderii celor 28 de state din Uniunea Europeană se întâlnesc, din acestă seară, la Salzburg pentru a discuta acordul cu Marea Britanie, după separarea de Uniune, dar mai ales controversata problemă a migrației care divizează țările membre.

Liderii europeni vor evalua progresele înregistrate în ce privește îmbunătățirea cooperării polițienești și judiciare, dar și reziliența în spațiul cibernetic.

Tema cu cel mai mare potențial de controversă este însă cea a întăririi securității la granițe, asta pentru că statele membre, deși sunt de acord că e nevoie de granițe mai sigure, mai puțin permeabile, nu văd la fel modul în care să se ajungă aici.

În special, președinția austriacă a lansat, în ultimele luni, o serie de propuneri, e drept că nu formulate tocmai oficial, care, prin natura lor radicală, au revoltat Franța, dar au încântat Italia, una dintre țările care se confruntă cu un număr mare de migranți sau refugiați.

De exemplu, Austria vrea blocarea intrării migranților în Europa și procesarea cererilor lor de azil, fie pe teritoriul țărilor de unde vor să plece, fie în țări de tranzit.

Liderii sunt așteptați să discute subiectul migrației, la o cină informală de lucru, cu accent pe reducerea migrației ilegale, și pe cooperarea cu țări terțe.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău