În Franța, din data de 3 mai vor fi ridicate restricțiile de circulație

  • 23 Aprilie 2021 09:40
În Franța, din data de 3 mai vor fi ridicate restricțiile de circulație

În Franța, premierul Jean Castex a confrimat că din data de 3 mai vor fi ridicate restrcțiile de circulație impuse la 30 martie.

El a mai spus că redeschiderea vieții economice și culturale va avea loc, probabil, la jumătatea lunii mai, numai dacă indicatorii vor arăta bine.

Premierul Jean Castex nu a avansat nicio dată precisă pentru redeschiderea magazinelor nealimentare, a spațiilor culturale, a sălilor de sport sau restaurantelor, chiar dacă profesioniștii dina ecste domenii și sindicatele cer o perspectivă pentu a se putea pregăti. Cu toate că situația sanitară prezintă semne încurajatoare, premierul Castex a reînnoit apelul la prudență.

Jean Castex: Situația sanitară se îmbunătățește în țara noastră. Constatăm de zece zile o scădere reală a circulației virale. Numărul noilor bolnavi s-a redus și el cu 10% într-o săptămână, iar această descreștere este evidentă în peste 80% din teritoriu. Vârful celui de-al treilea val a fost depășit. Cu toate acestea, trebuie să rămânem vigilenți. Presiunea pe spitale rămâne puternică, însă și aici avem semne pozitive. La scară națională, internările la reanimare indică o fază de platou de câteva zile.

Cel mai important anunț al serii a vizat reluarea educației cu prezența elevilor în clase, de luni, 26 aprilie, în grădinițe și școlile primare, iar din 3 mai, în gimnazii și licee, cu protocoale sanitare stricte.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău