Grecia primește un transport de 500.000 de măști oferite de China

  • 21 Martie 2020 13:30
Grecia primește un transport de 500.000 de măști oferite de China

Un avion venit direct din China cu 500.000 de măști de protecție a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul internațional din Atena, informează AFP, preluat de Agerpres.

Miniștrii grec ai dezvoltării și sănătății, Kostis Hadzidakis și Vassilis Kikkilias, au fost prezenți la aeroport pentru a recepționa lotul de măști, care constituie o "ofertă" din partea societății publice de electricitate chineze State Grid și a Admie, societatea greacă de distribuție a energiei electrice, din care State Grid deține 25%.

Lotul conține în principal măști FFP2, ce vor fi distribuite spitalelor.

Beijingul și Atena au dezvoltat în ultimul deceniu importante relații comerciale, mai ales după concesionarea majorității terminalelor din portul Pireu gigantului chinez al transporturilor maritime Cosco.

Grecia, al cărei sistem de sănătate suferă de probleme cronice și a fost puternic afectat de recenta criză a datoriei (2010-2018), se confruntă cu o penurie de echipamente medicale și mai ales măști.

Pandemia cu noul coronavirus a infectat 495 de oameni în Grecia, cu 10 decese. Guvernul a adoptat măsuri stricte pentru a limita "deplasările neesențiale", școlile, parcurile și locurile de divertisment au fost închise, iar adunările cu mai mult de 10 oameni au fost interzise.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău