Germania renunță la taxa de solidaritate, care i-a adus anul trecut venituri de 18,9 miliarde de euro

  • 12 August 2019 18:00
Germania renunță la taxa de solidaritate, care i-a adus anul trecut venituri de 18,9 miliarde de euro

Germania va renunța din 2021 la taxa de solidaritate, a anunțat luni ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, adăugând că doar câțiva contribuabili bogați vor continua să o plătească, transmit Reuters și Bloomberg, preluat de Agerpres.

Taxa de solidaritate a fost introdusă la începutul anilor '90 pentru a acoperi în principal costul reunificării Germaniei. În 2018, taxa a generat venituri totale de 18,9 miliarde de euro (21,2 miliarde de dolari).

Anunțul vine pe fondul creșterii presiunilor în vederea implementării unor măsuri de stimulare a celei mai mari economii europene, care se confruntă cu riscul unei recesiuni.

De asemenea, Olaf Scholz a dat asigurări că autoritățile de la Berlin pot implementa și alte măsuri ambițioase, cum ar fi cele de protejare a mediului, fără a face noi datorii.

"Putem să ne îndeplinim țintele fără a face noi datorii", a răspuns ministrul de Finanțe, când a fost întrebat dacă menține fără rezerve obiectivul de a avea un buget echilibrat.

Declarațiile lui vin după ce, săptămâna trecută, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Olaf Scholz ia în considerare emiterea de noi obligațiuni.

Creșterea constantă a economiei face ca Executivul de la Berlin să înregistreze excedent bugetar, care-i permite să majoreze cheltuielile publice fără a apela la noi împrumuturi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău