Germania - O mie de persoane plasate în carantină; 53 de cazuri confirmate de coronavirus

  • 28 Februarie 2020 15:50
Germania - O mie de persoane plasate în carantină; 53 de cazuri confirmate de coronavirus

O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în țară a ajuns la 53, potrivit unui bilanț oferit vineri de autoritățile sanitare, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Măsura privește districtul Heinsberg, foarte aproape de granița cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce școlile și creșele sunt închise până luni, precum și birourile administrației locale. Toate audiențele la tribunal au fost amânate.

Autoritățile au impus această măsură după ce un cuplu purtător al virusului a participat week-end-ul trecut la carnaval, un eveniment anual foarte popular mai ales în vestul Germaniei.

În regiunea Heinsberg au fost depistate 20 de cazuri de noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății din landul Renania de Nord-Westfalia.

Localitatea Gangelt, aflată la granița cu Olanda, este în special afectată.

La Hamburg, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, părinții și copiii veniți în contact cu un angajat al serviciului de pediatrie al unui spital universitar, infectat cu noul coronavirus, au fost de asemenea plasați în carantină timp de 14 zile.

Ministrul sănătății, Jens Spahn, a avertizat deja că Germania se află "la începutul unei epidemii de coronavirus'', în timp ce cazurile detectate se extind la șase din cele 16 landuri federale. Doar estul țării nu a înregistrat până acum niciun caz.

Berlinul trebuie să decidă rapid dacă Salonul de Turism ITB, unul dintre evenimentele majore ale sectorului, va fi organizat sau va fi anulat. Târgul este programat pentru perioada 4-8 martie și atrage circa 160.000 de vizitatori și 10.000 de expozanți. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău