Franța | Alertă de vânturi puternice în estul țării și în stațiunile de schi

  • 11 Februarie 2019 18:12
Franța | Alertă de vânturi puternice în estul țării și în stațiunile de schi

Regiunile de est ale Franței, în special stațiunile pentru sporturi de iarnă din Alpi, au fost plasate sub alertă de vânturi puternice de până la 120 km/h, duminică, de serviciile de meteorologie, informează agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Conform previziunilor Meteo-France, departamentele Ain, Savoie și Haute-Savoie din Alpi sunt vizate de acest ''episod ce justifică o vigilență deosebită în special din cauza trecerii rapide a unei zone de vânt foarte puternic''.

Duminică dimineața, o depresiune numită Isaias circula în departamentul Manche cu vânt bătând din sud-sud-vest și care începea să se intensifice asupra Burgundiei și Champagne-Ardenne.

Rafalele ar urma să ajungă la 100 - 110 km/h și chiar la 120 km/h în medie în munți, în special în stațiunile de sporturi de iarnă, prognozează Meteo France, care precizează că o zonă de vânt puternic "va afecta, de asemenea, la începutul după amiezii o zonă mergând de la Poitou (centru) până la Jura (la granița elvețiană) cu rafale între 80 și 100 km/h''.

"Se așteaptă daune importante", în special pe rețeaua electrică, iar condițiile de trafic pot fi dificile la nivel local, avertizează serviciile meteorologice.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău