Fiul fostului lider sovietic Nikita Hrușciov a murit în SUA, la vârsta de 84 de ani

  • 19 Iunie 2020 15:09
Fiul fostului lider sovietic Nikita Hrușciov a murit în SUA, la vârsta de 84 de ani

Serghei Hrușciov, fiul fostului lider sovietic Nikita Hrușciov și profesor la Universitatea Brown din statul american Rhode Island, a încetat din viață vineri în SUA, la vârsta de 84 de ani, informează EFE, preluat de Agerpres.

''Am luat legătura cu familia și mi-au confirmat decesul'', a declarat pentru agenția de presă rusă RIA Novosti Harry Powers, prieten al academicianului.

La rândul său, agenția TASS o citează pe nepoata lui Serghei, Nina Hrușciova, care a confirmat moartea fiului fostului prim-secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din URSS.

Serghei s-a născut în 1935 și timp de mai mulți ani s-a ocupat cu proiectarea rachetelor balistice și de croazieră, iar ulterior a ocupat funcții înalte în cadrul unor importante întreprinderi industriale sovietice. A fost decorat cu medalia Erou al Muncii Socialiste în 1963 și cu Ordinul Lenin.

În 1991, Serghei Hrușciov a emigrat în SUA, unde a predat până recent în Rhode Island istoria Războiului Rece.

În 2017, Serghei a comentat decizia tatălui său din 1954, de a dărui Crimeea Republicii Socialiste Ucrainene, invocând rațiuni economice și nicidecum politice. Fiul lui Hrușciov a mai spus cu acel prilej că, după cedarea Crimeii către Ucraina, peninsula de la Marea Neagră ''a început să renască''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău