Exploziile declanșate în lanț într-o unitate militară din Kazahstan au încetat

  • 25 Iunie 2019 12:18
Exploziile declanșate în lanț într-o unitate militară din Kazahstan au încetat

Exploziile, care s-au declanșat în lanț, într-o unitate militară din Kazahstan, au încetat.

Două persoane și-au pierdut viața, în urma acestor explozii, produse în unitatea militară din Kazahstan. Cea de-a doua persoană rănită în urma exploziilor din unitatea militară din orașul Arîsi, din sudul țării, și-a pierdut viața marți, 25 iunie, a anunțat premierul Kazahstanului, Askar Mamin, citat de Agenția de presă TASS. 

"Nu se mai înregistrează explozii în unitatea militară, din orașul Arîsi, din sudul Kazahstanului, relatează Agenția de presă TASS, care citează declarațiile ministrului kazah de interne, Iuri Iliin. În acest context, ministrul a precizat că pericolul producerii unor noi explozii persistă. 

"Sper însă să nu mai fie la aceeași intensitate, care a fost de la bun început", a adăugat ministrul. Exploziile s-au declanșat luni 24 iunie, când persoanele care locuiau în imediata apropiere de unitatea militară au fost evacuate, a mai precizat oficialul kazah. Potrivit agenției citate, inițial a izbucnit un incendiu în unitatea militară, situată în apropiere de orașul Arîsi, regiunea Turkestan, apoi au urmat câteva explozii în lanț. Incendiul a provocat explozia muniției aflată în dotarea unității militare. Potrivit unui ultim bilanț, două persoane și-au pierdut viața în urma acestui incident.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău