Eugen Tomac: „Mă bucur mult că domnul profesor Ion Iovcev s-a alăturat echipei mele. Vom lucra pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului”

  • 29 Septembrie 2021 10:42
Eugen Tomac: „Mă bucur mult că domnul profesor Ion Iovcev s-a alăturat echipei mele. Vom lucra pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului”

Europarlamentarul Eugen Tomac se bucură că fostul director al Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev s-a alăturat echipei sale.

 
Mă bucur mult că domnul profesor Ion Iovcev s-a alăturat echipei mele și vom lucra cot la cot pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului și nu numai.
 
Oficial, domnul Iovcev este funcționar european și se va ocupa de monitorizarea situației drepturilor omului în R. Moldova și în statele din Parteneriatul Estic.
 
Un om care a păstrat, timp de trei decenii, vie conștiința națională la Tiraspol și nu a cedat nicio clipă presiunii separatiștilor în calitatea sa de director al Liceului “Lucian Blaga”, cred că are cea mai strălucită experiență în a prezenta realitatea din regiune așa cum este”, scrie Tomac pe pagina sa de Facebook.
 
Începând de astăzi, vom lucra intens pentru a repune pe agenda de priorități a Uniunii Europene chestiunea transnistreană. Rusia trebuie să plece din R. Moldova, iar cetățenii din zona de conflict au dreptul să trăiască în pace și bunăstare, menționează europarlamentarul.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău