Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a avut un dialog cu Ehsan Aleaziz, ofițer politic al Ambasadei SUA la Chișinău

  • 10 Septembrie 2021 11:11
Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a avut un dialog cu Ehsan Aleaziz, ofițer politic al Ambasadei SUA la Chișinău

Deputatul Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, s-a întâlnit, astăzi, cu Ehsan Aleaziz, ofițer politic al Ambasadei SUA în Republica Moldova. La întrevedere a participat și deputatul Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Discuțiile au vizat ultimele evoluții politice din țară. Deputații s-au referit și la provocările din domeniul economic și social, subliniind importanța acțiunilor necesare în scopul restabilirii proceselor democratice în Republica Moldova.

“Suntem determinați în implementarea agendei de reforme, menite să aducă schimbările pe care oamenii le așteaptă și pentru a pune bazele unui stat democratic. Ne-am propus să ne focusăm pe acțiuni concrete, precum reforma justiției și combaterea corupției, importante și din considerentul că acestea se află sub monitorizarea atentă a partidelor politice și a societății civile. Sistemul trebuie curățat într-o manieră sigură și transparentă”, a declarat deputatul.  

Un alt subiect abordat a vizat dosarul furtului din sistemul bancar. Dumitru Alaiba a subliniat necesitatea sprijinului autorităților SUA în acest sens, astfel ca toate persoanele implicate în dosar să răspundă în fața legii, se arată în comunicat.

Oficialul american a confirmat deschiderea SUA în a oferi tot suportul necesar autorităților de la Chișinău.  

În final, interlocutorii au optat pentru consolidarea cooperării moldo-americane în diverse domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău