Deputații Dumei au catalogat noua Lege a educației din Ucraina drept un act de "etnocid la adresa poporului rus"

  • 27 Septembrie 2017 12:41
Deputații Dumei au catalogat noua Lege a educației din Ucraina drept un act de

Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație, prin care nu admite încălcarea drepturilor fundamentale ale popoarelor indigene și ale minorităților etnice din Ucraina și restricționarea dreptului de a studia în limba maternă.

Potrivit Agenției de presă RIA NOVOSTI, în document se menționează că Legea educației din Ucraina, promulgată de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va deveni un act de "etnocid la adresa poporului rus". În opinia deputaților ruși, legea respectivă încalcă standardele și principiile de bază ale ONU și ale Consiliului Europei privind apărarea drepturilor identității lingvistice ale popoarelor indigene și ale minorităților etnice, stabilite în conformitate cu acordurile internaționale, care au fost ratificate de Ucraina. 

«Este încălcată și Constituția Ucrainei, conform căreia dreptul la studii în limba maternă trebuie garantat și să nu se admită o încălcare a drepturilor și libertăților, prin adoptarea unor noui legi», se specifică în declarația semnată de deputații ruși. Consiliului Federației a adresat un apel către ONU și OSCE și către parlamentarii europeni de a condamna Legea Educației din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău