Daniel Ioniță: Nu mai cumpărăm cu mare ușurință doar vorbele, așteptăm de la Guvernul R.Moldova faptele

  • 24 Ianuarie 08:15
Daniel Ioniță: Nu mai cumpărăm cu mare ușurință doar vorbele, așteptăm de la Guvernul R.Moldova faptele

România urmărește cu foarte mare atenție orice pas pe care îl face Guvernul Republicii Moldova în domeniul justiției, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

El a comentat, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, că diversele  planuri, propuneri și sugestii, în loc să creeze mai multă claritate în domeniul justiției, provoacă anumită confuzie atât pentru reprezentanții României, experții internaționali, cât și pentru cetățenii Republicii Moldova, transmite IPN.

El s-a referit la faptul că autoritățile au cerut opinia Comisiei de la Veneția pe un proiect referitor la funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii și înainte să aștepți opinia experților respectivi, acesta este trecut prin Parlament. Ambasadorul consideră că problema principală în Republica Moldova nu este adoptarea unor legi bune, ci implementarea lor.

Daniel Ioniță a spus că odată cu căderea Guvernului Maiei Sandu, „toți practic au intrat în zona de așteptare strategică în care nu mai cumpărăm cu mare ușurință doar vorbele, pur și simplu așteptăm faptele. Sunt angajamentele pe care Republica Moldova și le-a asumat față de Uniunea Europeană în ceea ce privește Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb.

Totodată, Daniel Ioniță crede că momentul în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a fost îndepărtat din funcție, când procurorii din subordinea sa se apropiaseră de niște dosare cu mare rezonanță politică, ridică serioase semne de întrebare legate de interesele reale ale unui astfel de gest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,1 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
14
Tue
16

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău