Consiliul Suprem de Securitate, convocat de urgență

  • 21 August 2019 09:34
Consiliul Suprem de Securitate, convocat de urgență

Președintele Igor Dodon, a decis să convoace o reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu tranzacția de vânzare a companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Igor Dodon a cerut informații de la Ministerul Economiei și Infrastructurii cu privire la această tranzacție, prin intermediul căreia ”compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă firmă”, potrivit unui comunicat de presă al Președinției.

Ministerul Economiei urmează să informeze Consiliul și despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, iar organele de drept despre investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului.

În cadrul ședinței se vor discuta riscurile aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestiunea statului, se mai arată în comunicatul Președinției.  

Amintim că Avia Invest, concesionara Aeroportului Chișinău, a fost vândută luni unei companii dintr-o zonă of-shore – Guernsey, o insulă din strâmtoarea La Manche. Compania NR Investments, al cărui unic beneficiar este Nat Rothschild, a achiziționat 95 la sută din acțiunile Avia Invest deținută anterior de controversatul om de afaceri Ilan Șor. Acesta din urmă, care este deputat în Parlamentul de la Chișinău și care a fost condamnat de prima instanță la închisoare într-un dosar legat de frauda bancară, a părăsit Rep. Moldova la scurt timp după ce Partidul Democrat a renunțat la putere la mijlocul lunii iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău