Consiliul Afaceri Externe al UE discută la Bruxelles situația din R.Moldova după alegerile din 24 februarie

  • 18 Martie 2019 08:03
Consiliul Afaceri Externe al UE discută la Bruxelles situația din R.Moldova după alegerile din 24 februarie

Situația din Republica Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie se află pe agenda Consiliului Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene, care are loc astăzi la Bruxelles.

Miniștrii de externe din țările membre ale blocului comunitar vor proceda la un schimb de păreri cu referire la perspectivele politice în relațiile UE cu Republica Moldova după recentele alegeri legislative, potrivit site-ului Consiliului.  

În concluziile sale aprobate acum un an, Consiliul a criticat faptul că la adoptarea noului sistem de vot Chișinăul nu au ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Miniștrii europeni au subliniat că în aceste condiții de o importanță vitală este asigurarea de către autoritățile moldovene a unor alegeri parlamentare transparente, deschise și credibile.

De asemenea Consiliul a cerut Chișinăului continuarea implementării reformelor, dublarea eforturilor în lupta contra corupției, aprofundarea reformării sistemului judiciar și accelerarea investigării fraudei bancare de proporții din 2014.

Consiliul Afaceri Externe se reunește lunar și este alcătuit din miniștrii afacerilor externe din toate statele membre ale UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău