Cea mai mare criză politică din Polonia din ultimii ani a intrat în a patra zi

  • 19 Decembrie 2016 13:57
Cea mai mare criză politică din Polonia din ultimii ani a intrat în a patra zi

Cea mai mare criză politică din Polonia din ultimii ani a intrat luni în a patra zi, în timp ce parlamentari din opoziție, care acuză partidul de guvernământ PiS de subminare a democrației și Constituției, continuau să ocupe principala sală a parlamentului, iar puterea încerca să detensioneze situația.

Președintele țării Andrzej Duda urmează să se întâlnească astăzi cu președintele parlamentului Marek Kuchcinski și cu șeful partidului Dreptate și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, pentru a discuta situația. Duda, un aliat al PiS, a avut o întâlnire cu liderii opoziției duminică, amintește Agerpres. 

De la venirea la putere în octombrie 2015, partidul ultranaționalist și eurosceptic PiS a intrat sub tirul criticilor pentru măsurile sale considerate nedemocratice și destinate consolidării la putere. 

Printre acestea se numără modificări la curtea constituțională care au făcut Comisia Europeană să declare că democrația și statul de drept sunt amenințate în Polonia și contra cărora polonezii au continuat să protesteze în weekend.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău