CCA anunță sancțiuni pentru posturile TV din Găgăuzia care retransmit emisiuni informativ-analitice rusești

  • 21 Februarie 2018 16:57
CCA anunță sancțiuni pentru posturile TV din Găgăuzia care retransmit emisiuni informativ-analitice rusești

Posturile TV care emit în regiunea autonomă Găgăuzia vor fi sancționate pentru retransmiterea emisiunilor informative și analitice rusești. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoș Vicol, în ședința Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Dragoș Vicol a atras atenția că unii radiodifuzori din Găgăuzia nu respectă prevederile legii privind combaterea propagandei străine și continuă să difuzeze știri și programe analitice ale televiziunilor din Rusia, notează INFOTAG.

"Postul de televiziune GRT a fost amendat pentru că nu a prezentat la timp concepția generală a serviciilor de programe. De asemenea, am avertizat că, dacă programele interzise nu vor fi excluse din grilă și postul tv va continua să se comporte neadecvat, atunci se va aplica o amendă de 40-70 mii lei", a subliniat el.

Vicol a spus că CCA nu va subvenționa producerea de emisiuni locale în limba rusă, destinate minorităților naționale.

"Au fost alocate circa 900 mii de lei pentru susținerea canalelor TV locale din regiunile în care locuiesc un număr mare de reprezentanți ai minorităților naționale. Singura condiție stabilită este ca emisiunile să fie difuzate în limba minorității naționale cu subtitrare în limba română", a precizat el.

Președintele CCA insistă asupra faptului că programele despre cultura găgăuză trebuie să fie nu în limba rusă, ci în limba găgăuză, pentru că „această limbă este pe cale de dispariție, fiind cunoscută doar de bătrâni”. ”Această limbă trebuie să fie susținută, pentru ca și tinerii să o cunoască", a subliniat președintele CCA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău