Сăutare:experimente
MALURI DE PRUT | Marian Voicu și Cătălin Gomboș: „Cea mai mare amenințare a războiului informațional dus de Rusia este deturnarea cursului european al R. Moldova” (Audio)
Cea mai mare amenințare și concentrare a forțelor Rusiei este acum pe deturnarea parcursului european, au subliniat, în cadrul emisiunii „Maluri de Prut” de la Radio Chișinău, experții Marian…
-
24 Septembrie 15:09
Germania a declanșat cel de-al doilea război mondial, atacând Polonia la 1 septembrie 1939. Azi, Rusia dă vina pe Polonia pentru declanșarea conflagrației
Cel mai mare conflict armat din istorie s-a declanșat acum 85 de ani, când Germania nazistă a invadat Polonia. Istoricul militar Ottmar Trașacă de la institutul „George Barițiu” de la Cluj a acordat…
-
01 Septembrie 12:35
FOTO | Dorin Recean și Igor Grosu au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată: „Să ne unim cu toții ca națiune și determinați să mergem înainte spre un viitor european”
Premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au marcat Ziua Independenței Republicii Moldova prin depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial…
-
27 August 09:50
Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei. Op-Ed de Victor Pelin
„Însă Natalia Morari mai are un as în mânecă, pe lângă cele menționate deja. Ea cunoaște tradițiile moldovenești, știind exact pentru ce și în ce mod pot fi utilizate aceste tradiții în…
-
14 Mai 08:14
Reacția MAE la derapajele Mariei Zaharova: „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim”
Ministerul de Externe de la Chișinău califică drept delir halucinant declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zaharova. Aceasta a spus într-un interviu…
-
10 Mai 15:12
Moscova, derapaj fără precedent la adresa președintei Maia Sandu, pe care o acuză de nazism. Zaharova spune că politica Moldovei e comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich
Politica președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich în ceea ce privește naționalitatea și limba oamenilor, a declarat purtătoarea de cuvânt…
-
09 Mai 17:40
Trei americani și un rus pleacă în spațiu: Acordul NASA-Roscosmos, menținut în ciuda războiului din Ucraina
Trei astronauți americani și un cosmonaut rus vor decola spre Stația Spațială Internațională, ca parte a rotației obișnuite a echipajului la bordul laboratorului zburător, scrie G4Media.
-
03 Martie 11:56
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Radioului – 13 februarie. Locul și rolul radiodifuziunii publice în istoria României
În data de 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului – World Radio Day – în semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informație și cultură. Această zi a fost proclamată la…
-
13 Februarie 10:12
Descoperirea vieții pe Marte ar putea fi cea mai proastă veste pentru umanitate
Unul dintre visele majore ale omenirii este să găsească viața extraterestră. Pe Marte, pe Venus, pe Europa, pe Io, în centura de asteroizi, în alte sisteme solare șamd. Oriunde, numai să o găsească.…
-
04 Februarie 13:20
OPINIE/ Igor Munteanu, CUB: Nimeni nu ne apără, dacă nu facem parte dintr-o alianță de securitate colectivă, care înseamnă NATO
Nimeni nu va apăra Rep. Moldova dacă aceasta nu va face parte dintr-o alianță, iar discuțiile despre o neutralitate falsă duc la soluții false, a declarat expertul Igor Munteanu, fost ambasador…
-
02 Februarie 15:00
Inițiativa referendum – un pas făcut cu stângul. Op-Ed de Anatol Țăranu
Inițierea unui referendum constituțional pro-Europa într-un stat cu o populație sărăcită, în care sunt puternice nostalgiile după trecutul sovietic, iar minoritățile naționale nu se integrează…
-
05 Ianuarie 07:59
Visatul cu ochii deschiși ar avea beneficii nebănuite, abia acum descoperite de știință
Un studiu realizat la Universitatea Harvard (SUA) indică faptul că visatul cu ochii deschiși, sau pierderea în gânduri, pare să fie mai mult o virtute decât un viciu, pe măsură ce neurologii și…
-
28 Decembrie 2023 15:27
Dan Perciun: cercetarea și inovarea sunt printre domeniile prioritare în procesul de integrare europeană
„Este necesar ca țara noastră să investească mai mult în cercetare și să apropie nivelul nostru de cercetare de cel al UE, iar aceasta înseamnă dezvoltare, inclusiv fonduri adiționale pentru…
-
20 Noiembrie 2023 18:10
Maia Sandu, la Forumul Național al Cadrelor Didactice: „Educația pe care o oferim copiilor azi va influența calitatea vieții generațiilor viitoare”
Astăzi, are loc Forumul Național al Cadrelor Didactice, organizat la inițiativa Președintei Maia Sandu, împreună cu Ministerul Educației. Șefa statului a venit cu un mesaj în fața celor 400 de…
-
07 Octombrie 2023 15:30
„Unirea – Ideal Național” (Revista presei)
Anticorupție.md scrie astăzi un articol informativ despre accesul Rep. Moldova la fonduri europene pentru infrastructura de transporturi.
-
27 Septembrie 2023 09:29
Virgin Galactic lansează joi primul său zbor de turism spațial. Cine sunt pasagerii
Un fost olimpic în vârstă de 80 de ani diagnosticat cu Parkinson se va număra printre cei trei pasageri care se vor afla joi la bordul primului zbor spațial al Virgin Galactic cu un echipaj format…
-
09 August 2023 13:40
„Beyond Photography”: Muzeul Național de Artă va inaugura o expoziție de fotografie contemporană a artiștilor din România și R. Moldova
Muzeul Național de Artă al Moldovei inaugurează expoziția Dincolo de fotografie, dedicată fotografiei contemporane a artiștilor din Republica Moldova și România. Expoziția reprezintă un dialog…
-
07 August 2023 11:30
Cercetătorii israelieni au dezvoltat un medicament bazat pe ARN care distruge celulele canceroase din măduva osoasă
Cercetătorii din Israel au reușit să distrugă celulele canceroase apărute în urma unui cancer sangvin (mielom multiplu) folosind un medicament bazat pe ARN și livrat în celulele prin intermediul…
-
31 Iulie 2023 18:48
China trimite pentru prima oară în spațiu un astronaut civil
China va trimite marți, 30 mai, în spațiu, pentru prima dată în istoria sa, un astronaut civil, cu ocazia unei misiuni pe stația spațială Tiangong, informează AFP, potrivit Agerpres.
-
29 Mai 2023 11:51
Universitatea Politehnica Timișoara organizează Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital: se desfășoară până pe 30 iulie
Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) organizează pentru prima dată Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital, în perioada lunilor mai - iulie fiind aduse în fața publicului…
-
19 Mai 2023 14:27