Reacția MAE la derapajele Mariei Zaharova: „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim”

  • 10 Mai 15:12
Reacția MAE la derapajele Mariei Zaharova: „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim”

Ministerul de Externe de la Chișinău califică drept delir halucinant declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zaharova. Aceasta a spus într-un interviu pentru TASS că politica președintei Maia Sandu este „comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich” când s-au făcut „experimente cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor”.

Ministerul de Externe de la Chișinău, a reacționat într-un comunicat, în care a comentat că afirmațiile ei despre limba vorbită în Republica Moldova, nu pot fi luate în serios, deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe nu este un expert în lingvistică.

„Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru. Problema reală este că Maria Zaharova demult a uitat ce este onestitatea și corectitudinea, ceea ce reduce la zero valoarea mesajelor lansate de dumneaei”, a replicat MAE.

MAE amintește că „Maria Zaharova a susținut o teză de doctorat cu titlu „Transformarea conceptului de simbolistică în celebrarea Anului Nou tradițional în China modernă". Presupunem că în ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, ea este de neîntrecut. Orice alte „paralele istorice" făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir halucinant”, a comentat MAE de la Chișinău.

Amintim că teza propagandistică a nazismului este folosită de Moscova pentru a-și justifica invazia în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău