Candidatul Marii Britanii la postul de comisar european pentru securitatea uniunii

  • 13 Septembrie 2016 21:26
Candidatul Marii Britanii la postul de comisar european pentru securitatea uniunii

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a trimis o scrisoare de recomandare Conferinței președinților Parlamentului European (PE) pentru aprobarea candidatului Marii Britanii pentru postul de comisar european pentru securitatea uniunii, Julian King, a anunțat marți, 13 septembrie, la Strasbourg, președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes.Julian King a fost audiat luni seară…

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a trimis o scrisoare de recomandare Conferinței președinților Parlamentului European (PE) pentru aprobarea candidatului Marii Britanii pentru postul de comisar european pentru securitatea uniunii, Julian King, a anunțat marți, 13 septembrie, la Strasbourg, președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes.

Julian King a fost audiat luni seară în cadrul Comisiei pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (PE).

King urmează să-l înlocuiască în calitate de reprezentant al Marii Britanii în cadrul Colegiului de comisari europeni pe Jonathan Hill, care a demisionat după referendumul britanic în favoarea ieșirii din UE.

El a fost desemnat la 2 august de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, însă numirea sa trebuie să fie aprobată de Parlamentul European, apoi să primească undă verde de la toate statele membre UE. Parlamentul European se va pronunța joi, prin vot secret, în privința avizării lui Julian King pentru postul de comisar european pentru securitatea uniunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău