Boris Johnson, convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski: Vom continua să furnizăm echipamente pentru a ajuta forțele armate ucrainene să își apere țara

  • 28 Mai 2022 19:27
Boris Johnson, convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski: Vom continua să furnizăm echipamente pentru a ajuta forțele armate ucrainene să își apere țara

Premierul britanic a discutat sâmbătă la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar cu acest prilej Boris Johnson a declarat că Regatul Unit va continua să sprijine „eroicele forțe armate ucrainene în eforturile lor de a-și apăra patria împotriva acestui atac barbar, inclusiv ajutând la furnizarea echipamentelor de care au nevoie”, informează comunicatul oficial.

„I-am spus președintelui Zelenski în această dimineață că suntem alături de Ucraina pe termen lung. Vom continua să furnizăm echipamente pentru a ajuta forțele armate ucrainene să își apere țara și lucrăm intens pentru a găsi modalități de a relua exporturile de cereale și de a evita o criză alimentară globală”, a scris premierul britanic, pe Twitter, transmite CaleaEuropeana.ro.

Prim-ministrul britanic i-a prezentat președintelui Zelenski activitatea intensă care se desfășoară cu partenerii internaționali pentru a găsi modalități de reluare a exportului de cereale din Ucraina pentru a evita o criză alimentară globală.

El a declarat că Regatul Unit va colabora cu partenerii din G7 pentru a face presiuni în vederea realizării de progrese urgente. Liderii au convenit asupra pașilor următori și asupra necesității imperative ca Rusia să relaxeze blocada și să permită căi de navigație sigure.

Boris Johnson a precizat că Occidentul trebuie să continue să lucreze și să acționeze împreună, astfel încât „Ucraina să reușească, iar Putin să eșueze”. De asemenea, el a subliniat că țările au datoria de a sprijini Ucraina, atât acum, cât și pe termen lung, astfel încât să nu fie niciodată în situația de a fi atacată din nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău