Bombardament în Ucraina | SUA cere Rusiei să-și retragă forțele din Donbas

  • 19 Aprilie 2018 11:32
Bombardament în Ucraina | SUA cere Rusiei să-și retragă forțele din Donbas

Oficialii SUA condamnă bombardamentul lansat de rebeli asupra stației de filtrare a apei din Donețk, în urma căruia cinci persoane au fost rănite - a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert.

Aceasta a remarcat că atacul respectiv a pus în pericol viața civililor nevinovați și, totodată, constituie o amenințare în privința alimentării cu apă a 350.000 de ucraineni care locuiesc pe ambele părți ale liniei frontului.

„Astfel, Departamentul de Stat solicită încă o dată Rusiei să-și retragă forțele din estul Ucrainei și să-și respecte pe deplin obligațiile care îi revin în conformitate cu acordurile de la Minsk", a menționat Heather Nauert.

„Din moment ce a provocat acest conflict și continuă să furnizeze arme, să pregătească rebeli și să lupte de partea forțelor pe care și le-a subordonat în Donbas, Rusia este responsabilă de deteriorarea situației umanitare din estul Ucrainei", a adăugat diplomatul american.

Amintim că pe 17 aprilie, personalul stației de filtrare a apei din Donețk a fost vizat de un atac armat, cinci persoane fiind rănite. A doua zi, pe 18 aprilie, activitatea la stația de filtrare a apei a fost oprită complet, fiind întreruptă, astfel, alimentarea cu apă potabilă în mai multe orașe și localități din apropierea Donețkului.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău