Blocarea exporturilor de vaccin AstraZeneca ar fi contraproductivă, atenționează Londra

  • 21 Martie 2021 16:14
Blocarea exporturilor de vaccin AstraZeneca ar fi contraproductivă, atenționează Londra

Ministrul britanic al apărării Ben Wallace a atenționat că ar fi ''contraproductivă'' o blocare a exporturilor de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, așa cum a amenințat în ajun președintele Comisiei Europene, transmite AFP.

''Uniunea Europeană știe că restul lumii privește maniera în care se comportă Comisia'', a declarat Ben Wallace pentru postul de televiziune SkyNews.

''În cazul în care contractele și angajamentele sunt rupte, acest lucru ar fi extrem de dăunător pentru un bloc comercial care se laudă cu respectarea legii'', a continuat el.

Demnitarul britanic a subliniat că producția de vaccinuri se bazează pe o colaborare ce implică mai multe țări, avertizând că blocarea exporturilor AstraZeneca ar compromite nu doar șansele cetățenilor lor de a avea un program de vaccinare adecvat, dar ar afecta numeroase alte țări din lume și reputația UE.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat sâmbătă cu blocarea exporturilor de vaccin dezvoltat de AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu primește mai întâi livrările sale. În ziua precedentă, ea se pronunțase pentru o mai mare transparență și reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19, menționând că problema reciprocității și a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte țări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău