Autoritățile israeliene îndeamnă cetățenii să nu mai călătorească în Turcia

  • 17 Mai 2018 15:12
Autoritățile israeliene îndeamnă cetățenii să nu mai călătorească în Turcia

Ministrul israelian al turismului, Yariv Levin, le-a cerut cetățenilor israelieni să nu călătorească în Turcia, în contextul în care tensiunea diplomatică se amplifică între cele două țări după ce aproape 60 de palestinieni au fost uciși de forțele armate israeliene în Fâșia Gaza, relatează dpa.

Turcia este o destinație majoră pentru turiștii israelieni, în 2017 fiind înregistrați aproximativ 380.000, potrivit statisticilor oficiale turcești. În urmă cu 10 ani, peste 550.000 de israelieni au vizitat Turcia pe parcursul unui an.

„Eu spun fără echivoc să nu mergeți în Turcia. Și aș fi spus asta înainte de ultimele evenimente”, a declarat ministrul turismului Yariv Levin, potrivit site-ului Ynet news.

Tensiunilor dintre cele două țări, provocate mai ales de atacul israelian din anul 2010 asupra unei flotile turce care se îndrepta spre Fâșia Gaza, li s-au adăugat acum alte dispute după ce aproximativ 60 de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în timpul demonstrațiilor care au avut loc luni în Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău