Artur Gherman: Cred că Filat este implicat în furtul miliardului

  • 06 Noiembrie 2015 09:29
Artur Gherman: Cred că Filat este implicat în furtul miliardului

Artur Gherman, fostul director al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, consideră că Vlad Filat este implicat în sustragerile de proporții de la BEM și că acest lucru nu ar fi ieșit la suprafață, dacă nu ar fi fost certat cu Vlad Plahotniuc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Gherman a precizat că a fost intimidat de către Filat atunci când a încercat să vorbească despre cele ce se întâmplă la BEM. „Încă în 2013 dețineam informații despre ceea ce se întâmplă la BEM. Dar atunci când am încercat să vorbesc, în august 2013, am fost telefonat de către Filat care, pe un ton arogant, m-a amenințat. Cred că prin aceasta se explică și demisia mea ulterioară”, a precizat fostul șef de la CNPF.

Potrivit lui Gherman, întreg sistemul financiar al Republicii Moldova, inclusiv sistemul bancar și cel al asigurărilor, actualmente, este controlat de către două persoane: Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon.

Artur Gherman susține că legislația imperfectă, instabilitatea politică și sistemul corupt pun în pericol mediul de afaceri din Republica Moldova și creează impedimente pentru investitorii străini. „Dacă aș fi om de afaceri, nu aș veni în Republica Moldova. Aici există un grad sporit de risc pentru investitori. Statul, în loc să ajute mediul de afaceri, dimpotrivă, pune piedici. În Republica Moldova nu există siguranța zilei de mâine”

Fostul membru al PLDM, Artur Gherman, a deținut funcția de șef al Comisiei Naționale a Pieții Financiare din iulie 2013 până în aprilie 2015, după ce PLDM , PDM și PCRM au votat demisia sa, precum și a viceguvernatorului BNM, Ema Tăbârță, după audierile în Parlament a unei comisii speciale abilitată cu cercetarea situației din sistemul bancar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău